12 mei de Zonnebloem Zaandam-Centrum

In Zaandam troffen we een volle zaal bij de Zonnebloem in het Mennistenerf. Het Mennistenerf is een Doopsgezind Zorgcentrum waar de Zonnebloem afdeling Zaandam-Centrum de grote zaal had gehuurd. De naam Mennistenerf komt overigens van Menno Simonszn die in de eerste helft van de 16e eeuw een Nederlands kerkhervormer was. Dat lazen we daar. Met onze optredens stijgt ook onze algemene ontwikkeling, is onze indruk. Elly coördineerde deze middag en na een welkomstwoord/gedicht door de nieuwe voorzitter konden we een compleet Kijkbuis-programma uitrollen. We bewaren aan dit optreden de bijzondere herinnering aan een mevrouw die ontroerd vroeg om het Dorp van Wim Sonneveld niet ten gehore te brengen. Na enige aarzeling stond ze het toch toe. Ze heeft haar gevoelens bij dit lied na afloop aan ons verteld en we begrepen haar.