Categorie archief: bonbon-blog

18 februari Marienburg Soest

In onze blog van 8 augustus hadden we al aandacht besteed aan het ontstaan van dit prachtige huis in de directe nabijheid van Paleis Soestdijk. Het hele complex lag er op deze zondagmiddag zonovergoten bij. Patty, die ons ontving, vertelde ons dat op het binnenplein tot voor kort een kleine zwarte houten kerk had gestaan.
In de zaal herkenden we al snel diverse gasten van vorige keer. De mijnheer die bij het vorige optreden zich een ware Sonneveld-fan had getoond, kwam ook nu weer volledig aan zijn trekken. Een mevrouw van 99 jaar wist zich nog haar eerste kus te herinneren. Anderen herinnerden zich hun hond bij het nummer van Rudi Carrell. Wonderlijk, hoeveel mensen dingen uit het verleden terugkrijgen als ze via muziek naar hun eigen tijd worden teruggebracht. Het werd een prachtige middag met veel gesprekjes met de gasten die soms, zo vertelden ze, kippenvel kregen van de liedjes uit de zestiger jaren. Graag bedanken we Patty voor haar enthousiaste begeleiding en de bloemen na afloop.

17 februari Julianastaete, Gouda

Ook een kleine huiskamer kan een geweldig podium zijn. Met achttien gasten was het merendeel van de bewoners van Juianastaete in Gouda aangeschoven. Lizette richtte de aangrenzende kamers zo in dat iedereen het goed kon zien. Het werd een middagje genieten voor de ouderen in dit begeleid wonen-complex. Het afgelopen jaar was het complex vaak in het nieuws, maar gelukkig gaat al dat gedoe aan deze ouderen voorbij. Het middagje ongedwongen plezier straalde er van af, zoals ook op de foto blijkt. De pret werd verhoogd toen Loes een bekende zangeres aankondigde en op de foto het guitige hoofd van Dorus verscheen. Net zoveel plezier als men had toen later in het programma, Loes met een zwart poezenmasker voor Zorro werd uitgemaakt. In Gouda is de humor niet verdwenen.

16 februari 35 jaar PCOB Alphen aan den Rijn

Ruim 85 leden waren naar de Sionskerk gekomen voor de viering van het 35 jarig bestaan van de PCOB Alphen aan den Rijn.  De PCOB is een geweldige vereniging. Ze doet veel voor haar leden. We zagen bijvoorbeeld een opvallende goede voorlichting voor ouderen op haar website. Toegankelijk en overzichtelijk, bijzonder informatief en gericht op de actuele vragen die ouderen kunnen hebben. Van ons verdienen ze een dik compliment. Na een korte ledenvergadering kon het feest beginnen. En het werd een feest met een kleurrijke verzorging. Een middag met veel enthousiasme onder het publiek, ondanks dat het feit dat de advocaat veel te snel op was. Het was perfect georganiseerd en de zaal kon niet voller. Na afloop kreeg Loes een prachtig boeket uit handen van  de PCOB.

13 februari Prinsenhof Gouda

Op deze dinsdagavond waren we te gast bij Prinsenhof Zorgpartners Midden-Holland. Een vertrouwde omgeving. We werden door Annette Costerman hartelijk ontvangen en de zaal vulde zich snel. Er waren veel bekende gezichten, want het was nog niet zo heel lang geleden dat we hier waren. Natuurlijk was de door de bewoners van Prinsenhof gebreide rode hond mee, die we vorige keer als cadeau in ontvangst mochten nemen. Het werd weer een fijne avond voor de bewoners, mede dank zij de inzet van veel vrijwilligers en attent als Annette altijd is kregen we  een doos lekkere bonbons mee.

11 februari Catharina Gasthuis

Het was mooi februariweer met een mild zonnetje en rond half drie stonden ook de gezichten van alle gasten in de recreatiezaal op zonnig.  We kregen een hartelijk welkom in het mooie gebouw van de Catharina Stichting in Brielle. Het is altijd weer bijzonder om de stad vanaf het Slagveld te zien. Het gezicht op die prachtige grote St Catharijnekerk vinden wij altijd weer overweldigend.
Zoals altijd liep het programma in Brielle op rolletjes. De gasten vermaakten zich met de kleine tussendoor-verkleedpartijtjes van Loes en zongen bij de meeste nummers dapper mee. Veel te snel naar de mening van de aanwezigen was het optreden weer voorbij. Beslist tot de volgende keer en zoals wij bij de terugreis steeds zeggen: “het was goed om weer in Brielle te zijn”

25 januari Humanitas Deventer

Het is wel een eindje rijden vanuit Woerden naar Deventer. Toch is het altijd weer de moeite waard. De vrijwilligers hadden ruim zeventig gasten naar ’t Praothuus gebracht. Een zaal met een geweldig goede akoestiek. Wat een enthousiasme, wat een gezelligheid. Daar doe je het toch voor.
Direct nadat Liane ons had aangekondigd zat de sfeer er al in. Er werd  gezongen, er werd gedanst, polonaise gelopen, maar er werd ook stil geluisterd naar de ontroerende songs van Wim Sonneveld en Jules de Korte. Met een korte toegift sloten we af rond kwart over vier.

24 januari Argos, De Klepperwei Rhoon

De  Klepperwei, gelegen in de nabijheid van de Rhoonse Grienden,  is een gezellig zorgcentrum uit 1972. In de loop van de tijd heeft het al verschillende  aanpassingen en renovaties meegemaakt waardoor het goed met zijn tijd is meegegaan. In Rhoon is de Klepperwei echt een begrip. De zaal waarin we optraden was sfeervol ingericht en de gasten waren ruim op tijd. Zo kon gastvrouw Irene ons al een kwartier vroeger van start laten gaan. Bij het voorlaatste nummer “Wie laat wie nu uit” kwam het schattige hondje Bijoux nog even een knuffel geven.

14 januari serviceflat Driehoorne, Alphen a/d Rijn

Er gebeurt veel in Driehoorne. Echt heel veel, maar de bewonerscommissie van de serviceflat Driehoorne in Alphen aan den Rijn is dan ook een fijne en ambitieuze groep mensen. Nel vertelde enthousiast over haar initiatief “voor en door bewoners” dat inmiddels zeven jaar succesvol steeds weer een volle zaal trekt en waar bewoners hun creatieve kwaliteiten aan anderen mogen laten zien. Verrassend. Ons optreden werd door Ilse op spontane wijze aangekondigd. Bijna zeventig bewoners van dit mooie wooncomplex waren naar de recreatie-/restaurantruimte gekomen en hebben genoten van een twee uur durend optreden. Nadat Ilse ons met een fles wijn had bedankt, hebben we nog lang met de bewonerscommissie nagepraat.

7 januari Nieuwjaarsmatinee Hof van Batenstein Vianen

Het is een mooie traditie geworden, de Nieuwjaarsbijeenkomst in Hof van Batenstein in Vianen. We werden door Linda hartelijk ontvangen en de vrijwilligers waren druk in touw om gasten te halen en tafels gereed te maken We brachten een selectie van ruim een uur vlotte Nederlandstalige nummers in het Grand Café. We konden bij dit optreden ook enkele nieuwe nummers uitproberen van ons volgende programma. Enkele tientallen bewoners van dit grote verzorgings- en verpleegtehuis en ook vanuit Vianen waren hier bijeen. Behaaglijk warm en met een helder laagstaand zonnetje was het een fijne sfeer.

6 januari Nieuwjaarsbijeenkomst Zonnebloem Vlaardingen

De Zonnebloemafdelingen Vlaardingen Centrum-West en Ambacht-Oost zijn samengegaan. Op zaterdag 6 januari werd in de recreatieruimte van de Marnixflat daarom de nieuwe Zonnebloemvereniging Vlaardingen-Centrum gepresenteerd. Meer dan honderd leden waren naar deze feestelijke middag gekomen. Na een korte introductie van Ina ging kleurige champagne in mooie glazen rond om op het nieuwe jaar en de nieuwe vereniging te drinken. De vrijwilligers hadden er bijzonder veel aan gedaan. Prachtige kaartjes aan de bonbons, heerlijke hapjes. Het was één groot feest voor de aanwezigen. Ina heette ook de optredende Muziekbonbons hartelijk welkom en beloofde op voorhand de polonaise in te zetten als “de Wandelclub” zou worden gezongen. En dat gebeurde ook. We presenteerden immers de Kijkbuis.

30 december Stichting Allegoeds Lunteren

Hotel Bosgoed was op deze donkere en natte avond feeëriek verlicht. Ook binnen waren er veel bijzondere kerstversieringen. Een nieuwe groep was voor het vieren van de jaarwisseling naar dit mooie vakantieoord gekomen. Voor deze gelegenheid had Loes uit haar drie programma’s een leuke selectie gemaakt. Bij het blokje nummers van Wim Sonneveld herinnerde een van de aanwezigen zich dat Wim bij hun bedrijf vaak zijn nieuwe auto kocht, een Peugeot Cabrio. Andere blokjes waren gevuld met nummers van Willeke Alberti en Tom Manders.
Het gezelschap was een groep eind-tachtigers die op deze hoge leeftijd nog steeds bewuste keuzes bleken te maken. Ga ik bij mijn kinderen oudjaar vieren of kies ik voor mezelf. Hou ik mijn auto nog aan of kies ik voortaan voor Valys of openbaar vervoer. We hebben met een aantal van hen nog een uurtje verder gepraat.
Carla, bedankt voor deze mooie avond.

21 december kerstbijeenkomst KBO Vlaardingen

Het is een heel groot en warm kerstfeest geworden voor de leden van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) in Vlaardingen.  Men was te gast in het Paviljoen Krabbeplas in Vlaardingen. Meta en Cees hadden het dagprogramma perfect voor elkaar. Na de lunch was het tijd voor een bijna twee uur durende voorstelling met Nederlands- en Engelstalige kerstliedjes. Loes werd weer begeleid door haar twee “kerst”-gitaristen, Ruud en Jaap die met haar deze optredens verzorgen. Jose, voorzitter van het KBO, verwelkomde Muziekbonbons heel hartelijk en daarna was het een groots en enthousiast feest.

14 december NVVH Vrouwennetwerk Leiden

Het NVVH/ Vrouwennetwerk Leiden had De Gouden Leeuw,  hotel-restaurant in Voorschoten uitgekozen om haar lunch en kerstviering te houden. Bij deze 100-jarige “dame” waren we vorig jaar op 29 september ook al op bezoek geweest, dus dat vormde meteen de basis voor een hartelijke ontvangst. Toen was Loes alleen, nu in verband met de kerstviering geflankeerd door haar beide gitaristen. Met een ruime keuze aan Nederlands- en Engelstalige nummers zat de stemming er snel in. Ruud en Jaap gaven hun tijdens de nummers enkele mooie gitaarsolo’s ten gehore.  Tegen half vier moest we helaas stoppen.  Voor deze gastvrije vereniging hadden we nog wel uren door willen gaan.  

12 december KBO Alphen aan den Rijn

De Herberg van het Archeon in Alphen aan den Rijn heeft een geweldige akoestiek.
Het was voor deze dag feestelijk ingericht voor de kerstbijeenkomst van de KBO. In verband met de zware sneeuwval hadden we de dag tevoren de complete installatie al gebracht en uitgetest.
Met meer dan honderd aanwezigen werd het in combinatie met een eredienst, een heerlijke lunch en ons muziekprogramma een geweldige dag. Elly en Feike die van deze dag een topdag wilden maken, zijn daar beslist in geslaagd.