Alle berichten van Theo.Aarsen

18 september Amsta, v’t Hofflaan, Amsterdam

Op de Zorgkaart van Nederland vinden we van Amsta een 30-tal vestigingen, waarvan het merendeel in Amsterdam is gesitueerd. Vandaag waren we te gast bij Amsta, van’t Hofflaan. We werden door Helga allerhartelijkst ontvangen in een kleine huiskamer waar we met wat passen en meten voor een tiental bewoners ons optreden verzorgden. We hadden de Platenkoffer voor dit optreden gevuld met nummers waarvan de melodie voor deze ouderen goed in het gehoor ligt en waar het er minder op aan komt om de lied-teksten letterlijk te volgen. Vanuit de zaal werd flink meegezongen en naarmate het vorderde werd men steeds enthousiaster. Op deze laatste zomerdag hebben we de zon nog eens goed in huis gehaald.
Na afloop was het fijn om met Helga even door te praten over haar werk in dit verzorgingshuis. Een verzorgingshuis wat overigens terecht een hoge score heeft.

15 september Solis Bloemendal, Deventer

We werden hartelijk welkom geheten door de  “Vrienden van Bloemendal”.  Activiteitenbegeleider Astrid vroeg zich al af hoe lang het geleden was dat we in Bloemendal hadden opgetreden. Dat bleek oktober 2017 te zijn. De zaal was vol naar ons idee, maar Astrid had nog veel meer bewoners verwacht, zeker nu we het nieuwe programma de Platenkoffer brachten.  Het werd een heel gezellige middag. Jammer dat we tijd tekort kwamen om het hele repertoire te laten horen.
Heel attent werd door een van de Vrienden van Bloemendal een bos rozen overhandigd.

12 september NVVH Vrouwennetwerk Maarssen

Het Koninklijk NVVH Vrouwennetwerk Nederland bestaat uit maar liefst 58 afdelingen en 6700 leden.Dit kun je met recht een grote organisatie noemen. Het liep dan ook allemaal gesmeerd in het Trefpunt in Maarssen. Er was een flinke belangstelling voor het muziekoptreden, hoewel het  was aangekondigd als een lezing over muziekbonbons. Er worden door het Vrouwennetwerk Maarssen wel veel interessante lezingen georganiseerd zoals blijkt uit hun mooie website.
Het muziekprogramma sloeg goed aan met een mooie afwisseling van bijzondere nummers uit de begintijd van de elpee. Nummers van Wim Sonneveld, Toon Hermans en Connie Stuart en teksten van de hand van Annie MG Schmidt gaan er altijd in.

5 september, ZijActief, Alphen aan den Rijn

De zomer gaat onverminderd voort. Zo ook gaat de vrouwenvereniging ZijActief uit Alphen aan den Rijn met haar ruim 70 leden leden met een goed gevuld jaarprogramma onverminderd voort. Ze heeft als doelstelling gezellige, informatieve en creatieve avonden te verzorgen, die aansluiten op de interesses van haar leden. En daar hoorde ook een avond ontspannen luisteren naar de Platenkoffer van Muziekbonbons bij. Begin 2017 hadden ze zich al georiënteerd op ons optreden met de Kijkbuis in Kerk en Zanen en kennelijk was dat goed bevallen. Dat bleek ook want nagenoeg alle nummers werden uit volle borst meegezongen. Zo maken we dat zelden mee.

1 september Stichting Allegoeds, Lunteren

Voor de tweede maal brachten we het programma de Platenkoffer. Ditmaal in het vertrouwde Bosgoed in Lunteren. Een mooie groep van 35 man, waaronder een flink aantal vrijwilligers hebben van dit programma kunnen genieten. Aan het begin van de avond zaten de gasten nog wat achteraan, maar na enkele nummers zat iedereen echt eerste rij.
Succes heeft vele kanten. Het aantal boekingen voor het najaar is inmiddels zo groot dat er om het “beetje gezond” te houden helaas een aantal moeten worden geschrapt of doorgeschoven en dit jaar geen boekingen meer kunnen worden gedaan.

28 augustus Woonzorgcentrum Mariënburg-Soest

Ons derde programma is er.
In de vertrouwde omgeving van het woonzorgcentrum de Marienburg in Soest hebben we de première beleefd van ons nieuwe programma De Platenkoffer. Een echte try-out, waarin we met nieuwe muziek, nieuwe platen en nieuwe attributen werkten. Het verhaal speelt zich af rond een platenkoffer die ik op zolder heb gevonden. Daaruit komt verrassende muziek van oa Toon Hermans, Wim Sonneveld, Tom Manders, Leen Jongewaard, Conny Stuart en vele anderen. We brachten met ruime keuze uit verschillende nummers een mooie anderhalf uur waar de gasten bijzonder van hebben genoten.

15 augustus Stichting Allegoeds, De Rijp

Tot deze dag hadden we nooit van de Rijper Eilanden in de Rijp gehoord. Heel bijzonder is dat hier een groot hotel is gesitueerd met 150 kamers en op het terrein is een grote hal ingericht met een bijzondere collectie met machines, voertuigen, technisch equipement uit vroeger tijden. In een zaal in deze hal, met veel Jugendstil, mochten we voor een groep vakantiegangers van de Stichting Allegoeds ons programma “de Kijkbuis” presenteren. Gastvrouw Marianne en haar man Peter-Paul ontvingen ons op hun bekende hartelijke wijze en bij deze Allegoeds-groepen voelt het voor ons steeds meer als een soort thuiskomen.

08 augustus ZC Saenden in Zaandam

Na een korte vakantie hebben we de draad weer opgepakt.
We waren te gast in het prachtige Zorgcentrum Saenden in Zaandam dat deel uitmaakt van de Zorgcirkel. Deze organisatie heeft een 17-tal vestigingen in Noord-Holland.  We werden hartelijk ontvangen door Danny en Karen. Diverse vrijwilligers waren meteen bereid de zaal zo in te richten dat onze voorstelling optimaal kon worden uitgevoerd. De ruim 35 bewoners waren van de eerste tot de laatste minuut geboeid. Bij het verlaten van het gebouw volgde zelfs nog een gemeend applaus.
Deze maand brengen we de laatste voorstellingen met de Kijkbuis. Het nieuwe programma De Platenkoffer is met zijn zestien nummers een swingender programma met meer taalkunst. Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte van een groeiende groep  ouderen die geestelijk vitaal zijn gebleven. Waar nodig kunnen uiteraard melodieuze en eenvoudiger nummers worden ingevoegd.

01 juli Careyn, Maria Oord Vinkeveen

Dit was ons laatste optreden voor de zomervakantie en daar waren we zeker aan toe. Esther leidde ons over het immense terrein van Maria-oord naar een van de gebouwen aan de Kerkelanden. Het optreden was nu een keer niet in de grote zaal, maar vond daar plaats in een tweetal kleine huiskamers. Niet alleen de warmte speelde ons parten, maar ook het overbrengen van alle apparatuur van de ene naar de nadere huiskamer zorgde voor enige hectiek. Gelukkig merkten de bewoners er niets van, behalve dat ze verrast werden door een fijn optreden.  Positief is ook dat we vele toegewijde mensen achter de schermen bezig zagen met de nodige zorg en administratie.

20 juni Careyn, ’t Akcent, Brielle

Het was vroeg opstaan, maar het was al uren licht op deze laatste lentedag. Zonder files hebben we Brielle bereikt.
In het Careyn Activiteiten Centra (CAC) ’t Akcent werden we door Madeleine en Cathy gastvrij ontvangen in “Ons Domeijn”, een activiteitenruimte waar we voor een kleine groep bewoners optraden. Het was ontroerend om te zien hoe sommige bewoners al snel muziek en tekst herkenden en ook meezongen.
’t Akcent is een activiteitencentrum dat revalidatie, dagbehandeling, dagactiviteiten en dagbegeleiding biedt aan volwassenen vanaf 18 jaar. Maar ook 55+-ers uit de wijk zijn er welkom voor activiteiten. Deze week was er een feestweek, want niet alleen vandaag, maar ook op andere dagen in de week werden leuke activiteiten georganiseerd.

14 juni Alrijne, verpleegh. Oudshoorn, Alphen a/d Rijn

Het was een overvol Dorpsplein in het verpleeghuis Oudshoorn in Alphen aan den Rijn. We werden gastvrij ontvangen op deze prachtige locatie. Wat ons opviel was het grote aantal vrijwilligers en er waren ook veel familieleden die het optreden wilden bijwonen. Het Dorpsplein is de centrale ontmoetingsplek waar iedere donderdagmiddag wat te doen is en waar veel faciliteiten voor de bewoners zijn te vinden. En dat is lang niet alles, want als je de website bekijkt en de nieuwsbrieven leest, doet dit verpleeghuis bijzondere dingen voor haar gasten. Een voorbeeld. Als je in je thuissituatie lid was van een vereniging, dan kan dat hier ook. Er zijn maar liefst 22 verenigingen waarvan je lid kunt worden, waaronder 5 zangverenigingen. Misschien daarom dat met de nummers van ons programma zo goed werd meegezongen. Voor ons een middag om niet gauw te vergeten.

2 juni WZC Parkhof, Vleuten

Wat gaat de tijd toch snel voorbij. Twee van de bijna veertig aanwezigen wisten zich ons  optreden met “het Fotoboek” in januari 2013 nog te herinneren. Parkhof, een prachtig centrum, onderdeel van De Rijnhoven ligt aan de rand van het Aleveltpark en op heel korte afstand van Vleuten en Leidse Rijn. Ons publiek in het Grand Café was samengesteld uit bewoners van het zorgcentrum en de aanleunwoningen. Ze genoten van “de Kijkbuis”, een programma met liedjes uit de begintijd van de televisie. En natuurlijk konden zij zich Wim Sonneveld, Annie de Reuver en Gerard Cox herinneren. Er werd  spontaan een polonaise gelopen op de “Wandelclub” van Jasperina de Jong. Carolientje, een nummer van Willeke Alberti uit ons nieuwe programma, brachten we als toegift.
Onze gastvrouwen Imca en Margaret vertelden na afloop uitgebreid over de mooie voorzieningen die Parkhof/De Rijnhoven biedt en ze waren erg enthousiast over de creatieve activiteiten die voor de bewoners worden bedacht.

18 mei Stichting Allegoeds Lunteren

Het was een korte week voor de groep die deze week in Lunteren vakantie vierde. Maar in die paar dagen was het echt feest. Daar zorgt Carla wel voor. Natuurlijk was de opening van deze vrijdagavond voor Pinksteren een mooie gelegenheid om mevrouw Huves die 92 werd toe te zingen. De groep van 29 gasten had mooie dingen gedaan. Met leden van de Rotary waren ze deze week in de omgeving rondgereden, ze hadden de bijzondere zandsculpturen in Garderen bezocht. De foto hierboven is afkomstig van de website zandsculpturen.nl. Met elkaar was een vorm van groepsscrabble gespeeld en op de middag voor ons optreden had een boswachter veel interessante dingen verteld over de bosgebieden in de omgeving.
Op deze laatste avond ging men er maar eens goed voor zitten en het werd van 8 tot half tien een perfecte en ontspannen avond. Daarna werden snel de kamers opgezocht om te pakken, want de vakantie voor deze groep was weer echt voorbij.

15 mei Amstelring, ZC De Bogt-Westerbeer

In de wijde omgeving staat De Bogt-Westerbeer in Amsterdam bekend als het allergezelligste verzorgingshuis. Dat was ook meteen wat ons opviel, toen Alja ons begroette. Er is een oprechte Amsterdamse sfeer, waarbij iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. De bewoners van dit centrum in de levendige Spaarndammerbuurt hoeven zich niet te vervelen, en tegelijkertijd mogen ze rekenen op uitstekende begeleiding, verzorging en oprechte aandacht. Het is deze maand een feestmaand vertelde Alja, maar aan de gezichten te zien is het er iedere maand een feestmaand. We waren op uitnodiging van Aad Kouwenberg, die vanuit Vinkeveen naar hier was betrokken. Trots liet hij ons het artikel zien in het huisblad waarin hij vertelde over zijn grote  verzameling clowns. Er werd gezongen, er werd gedanst en ook geklapt. Er viel bij ons maar één onvertogen woord: “Jammer dat we moeten gaan. Nu moeten we vanuit het centrum van Amsterdam door de file weer naar huis”

14 mei Careyn, Parkwijk Leidse Rijn

“U zingt net zo mooi als mijn moeder”. Een mooier compliment kun je nauwelijks krijgen. Ons optreden op deze middag was voor zeven bewoners van het complex van Careyn aan de Eerste Parklaan in Leidse Rijn. De 92-jarige mevrouw vertelde over zingende haar moeder die met haar zes kinderen om de piano eenmaal per week een zangmiddag bezorgde. Een bijzondere herinnering die tijdens de presentatie naar boven kwam. Met enig geduld wisten alle bewoners zich hun geboorteplaats weer te herinneren. Vleuten, Utrecht, Bilthoven, Tjilatjap, Vreeswijk, Boxtel en Den Haag. Je realiseert je dat deze bewoners ooit als kinderen zijn opgegroeid in verschillende plaatsen en in verschillende milieus. Hier zitten ze op deze middag tezamen naar muziek te luisteren en waarbij ze flarden van hun herinnering met veel plezier weer ophaalden. Zeven oma’s zoals Gerrie ze met enige vertedering noemde. “Komt u gauw weer terug, want u zingt net zo mooi als mijn moeder”