14 mei Careyn, Parkwijk Leidse Rijn

“U zingt net zo mooi als mijn moeder”. Een mooier compliment kun je nauwelijks krijgen. Ons optreden op deze middag was voor zeven bewoners van het complex van Careyn aan de Eerste Parklaan in Leidse Rijn. De 92-jarige mevrouw vertelde over zingende haar moeder die met haar zes kinderen om de piano eenmaal per week een zangmiddag bezorgde. Een bijzondere herinnering die tijdens de presentatie naar boven kwam. Met enig geduld wisten alle bewoners zich hun geboorteplaats weer te herinneren. Vleuten, Utrecht, Bilthoven, Tjilatjap, Vreeswijk, Boxtel en Den Haag. Je realiseert je dat deze bewoners ooit als kinderen zijn opgegroeid in verschillende plaatsen en in verschillende milieus. Hier zitten ze op deze middag tezamen naar muziek te luisteren en waarbij ze flarden van hun herinnering met veel plezier weer ophaalden. Zeven oma’s zoals Gerrie ze met enige vertedering noemde. “Komt u gauw weer terug, want u zingt net zo mooi als mijn moeder”