20 november Alzheimercafé Reeuwijk

Het was een mooie opkomst op de slotavond van dit Alzheimercafé in Reeuwijk. De cafés worden iedere maandag van de maand, afwisselend in Bodegraven, Gouda en Reeuwijk georganiseerd. Gespreksleidster Odile gaf een terugblik op het programma van het afgelopen jaar en vroeg de aanwezigen naar hun wensen voor het komende jaar. Uit de discussie die volgde mag je het Alzheimercafé Midden Holland met recht een professionele organisatie noemen. En zulke alzheimercafés zijn broodnodig, immers een op de vijf mensen krijgt te maken met een vorm van dementie. Veel zorg wordt  vereist van vrijwilligers en mantelzorgers.
Voor ons was het dan ook geweldig om een ontspannen muziekavond te verzorgen waar vooral de mensen met dementie zich letterlijk even thuis kunnen voelen. Muziek maakt het gevoel weer los.