15 mei Amstelring, ZC De Bogt-Westerbeer

In de wijde omgeving staat De Bogt-Westerbeer in Amsterdam bekend als het allergezelligste verzorgingshuis. Dat was ook meteen wat ons opviel, toen Alja ons begroette. Er is een oprechte Amsterdamse sfeer, waarbij iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. De bewoners van dit centrum in de levendige Spaarndammerbuurt hoeven zich niet te vervelen, en tegelijkertijd mogen ze rekenen op uitstekende begeleiding, verzorging en oprechte aandacht. Het is deze maand een feestmaand vertelde Alja, maar aan de gezichten te zien is het er iedere maand een feestmaand. We waren op uitnodiging van Aad Kouwenberg, die vanuit Vinkeveen naar hier was betrokken. Trots liet hij ons het artikel zien in het huisblad waarin hij vertelde over zijn grote  verzameling clowns. Er werd gezongen, er werd gedanst en ook geklapt. Er viel bij ons maar één onvertogen woord: “Jammer dat we moeten gaan. Nu moeten we vanuit het centrum van Amsterdam door de file weer naar huis”