2 mei Gerard Goosenflat Humanitas, Rotterdam

“het Huis van de wijk” staat er in grote letters op de gevel van de Gerard Goossenflat van Humanitas in de Rotterdams wijk Alexander. En dat is terecht. Humanitas weet een open en plezierige sfeer te creëren. Een eigen thuis met alle voorzieningen bij de hand. Elly en haar zus verwelkomden ons en zij hadden de Rietganszaal voor ons optreden gereserveerd. Twaalf stoelen, dat zal wel genoeg zijn moeten ze hebben gedacht. Tegen twee uur stroomde de zaal echter vol met het dubbele aantal.  Uiteraard was de moeder van Elly tussen het publiek. Ook een flink aantal rolstoelers  vond een plaats. Ommoorders geven zich niet zomaar en het duurde wel een nummer of twee voordat de stemming er goed inzat. We zijn dat wel gewend. Het is altijd een kwestie van tijd. Daarna ging het ook echt los. Met wat toegiften erbij werd het ruim na halfvier voor we weer stopten. Heel voldaan gingen de “Bewoners van de Kades” terug naar hun kamer. Elly verraste Loes met een prachtig boeket en met lief kaartje.