25 april ZG de Vechtstreek, Overdorp, Kockengen

Deze middag was de muziekmiddag voor de groep bewoners van Overdorp Kockengen. Het is een bekende locatie voor ons. De Zorggroep de Vechtstreek is met drie vestigingen in Breukelen, Kockengen en Loenen een van de kleinere organisaties die wij met muziek bezoeken. Niet alleen onze eigen ervaringen met de vrijwilligers, maar ook de vacaturelijst op de website van deze Zorggroep geeft veel inzicht wat er aan vrijwilligerswerk allemaal wel niet nodig is. Onbetaald maar ook onbetaalbaar werk. Denk maar eens aan het assisteren bij de broodmaaltijd, een bus-bijrijder, hulp bij duofietsen, huiskamervrijwilliger, klusjesman voor allerlei kleine reparaties enzovoort. Bijna niet voor te stellen hoe je dat moet opvangen als er onverhoopt weer  iemand stopt met dit werk.
Wij hebben het idee dat we met onze muziekbijdrage ook de vrijwilligers voor een tweetal uurtjes kunnen ontlasten en hen met de bewoners een leuke en ontspannen middag kunnen geven.