4 maart Zorggroep Sint Maarten, Gaza, Harmelen

Eerst uitgebreid kennis gemaakt met Judy die in huize Gaza deze middag de honneurs waarnam. Gaza ligt in het centrum van Harmelen op een mooie locatie aan de Dorpsstraat.  In de kapel was een ruime kring gemaakt voor de ruim 20 aanwezigen. Het was fijn om na afloop te mogen horen dat men een heerlijke middag had gehad en daarbij het verzoek weer snel terug te komen.
We waren nog niet vaak te gast bij de Zorggroep Sint Maarten, een zorggroep die de meeste van haar activiteiten in het oosten van ons land verricht.
Het logo van deze zorggroep viel ons op en blijkt zorgvuldig  gekozen. Het gaat terug naar het verhaal van  Sint Maarten.  Sint Maarten ontmoette een door de kou verkleumde bedelaar. Uit bezorgdheid scheurde hij zijn
mantel in twee stukken en gaf de helft aan de bedelaar. Als Romeins soldaat kon en mocht hij niet zijn hele mantel weggeven. Maar wel zijn halve mantel. Het logo van Sint Maarten is die gedeelde mantel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *