2 oktober SWOS Schoonhoven

Ons bezoek aan de SWOS (Stichting Welzijn en Ondersteuning Schoonhoven) was alweer ruim zestig optredens terug, maar we konden het ons nog precies herinneren. De ruime zaal, de hartelijke ontvangst door Marjolein en de mooie herinneringen die we toen met de gasten uit Schoonhoven en omliggende plaatsen mochten delen. De zaal was ook nu weer versierd met prachtige bloemstukjes en vrijwilligers reden af en aan met busjes en auto’s om gasten te halen. De SWOS in Schoonhoven ondersteunt ouderen en mensen met een functiebeperking om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven en wonen. Dit gaat uiteraard zolang zij dit zelf willen en het ook mogelijk is. Twee belbussen met tientallen vrijwilligers rijden rond, gezelligheid en contact wordt geboden, mantelzorgers worden ondersteund, er is dagelijks koffie en een maaltijd op de Oranjeplaats. In Schoonhoven hoef je niet te vereenzamen. Wat gaat dat daar geweldig.
En natuurlijk liep het programma De Kijkbuis ook als een trein. Feilloos wist men alle artiesten in het programma te benoemen en ze werden alle besproken. Bij een enkel nummer werd een traantje weggepinkt. . Bij het laatste nummer “Als de zon schijnt” van AndrĂ© van Duin kon buurvrouw Annette de zin “…en de buurvrouw een mooie meid ” wel waarderen.
Bijzonder vonden we dat we aan het eind van de ochtend mochten aanschuiven bij de ruim zestig gasten die de warme maaltijd op de Oranjeplaats kwamen gebruiken.
We komen graag nog eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *