30 maart Mariënburg Soest

Woonzorgcentrum Mariënburg ligt op een uitgelezen plekje in Soest, in een parkachtige omgeving vlakbij paleis Soestdijk. Bij het woonzorgcentrum voel je je direct thuis en we troffen er een professionele en betrokken sfeer. Mariënburg is een van de vele centra die vallen onder de “Beweging 3.0”, een grote zorgorganisatie in het Eemland.
Op deze zonnige middag presenteerden we de donderdagmiddagshow voor een kleine groep bewoners die bijeen waren in de zogenoemde Villa. Men wilde met de eerste nummers nog even de kat uit de boom kijken, maar al snel zong men dapper mee.
De ruimte was zo ingericht dat de verzorging met de bewoners  zelfs een dansje konden maken. Men vond het maar wat jammer dat de voorstelling na anderhalf uur toch echt afgelopen was. Vanzelfsprekend was op deze mooie dag de toegift nog eens “Als de zon schijnt ” van André van Duin.

Mariënburg, een stukje Soest met een rijke geschiedenis rond een voormalig klooster is nu een plek die een geweldige opvang biedt voor vele ouderen.